Dating

Jong van geest en rijk aan levenservaring? Ook voor alleenstaande senioren zijn er tegenwoordig volop kansen. Steeds meer ouderen schrijven zich dan ook in bij online datingbureaus en gaan actief op zoek naar een nieuwe liefde.

Vijftigplussers hebben uiteraard andere wensen, verwachtingen en mogelijkheden dan jongeren. Ben je bijvoorbeeld al eens getrouwd geweest of heb je kinderen uit een eerdere relatie? Natuurlijk hoeft dit geen probleem op te leveren. maar je  en je nieuwe partner dient er wel rekening mee te houden. Onlangs bleek uit een studie dat 55-plussers steeds vaker een beroep doen op datingsites om een nieuwe liefde te vinden. Omdat online dating voor veel senioren nieuw is, delen wij hier een paar tips die je op weg kunnen helpen bij het online zoeken naar de juiste partner.

Voorraad niet onbeperkt
Wed niet op meerdere paarden tegelijk. Wanneer je iemand hebt gevonden waarmee het klikt, ga dan niet verder zoeken in de hoop een nog leukere partner te vinden. Dit kan leiden tot ernstige teleurstellingen omdat er waarschijnlijk meer minder leuke potentiële partners aanwezig zijn. Ouderen stappen minder snel uit een relatie en ondanks dat het aantal inschrijvingen stijgende is, is de voorraad niet onuitputtelijk.

Veel senioren die zich inschrijven plaatsen als  'recente foto' vaker eentje die genomen werd in de laatste tien jaar, waardoor je date een beetje jonger of ouder kan uitvallen dan hij of zij in werkelijkheid . Wees vooral op je hoede bij buitengewoon knappe profielfoto's: als iemand te mooi lijkt om waar te zijn, zit er vaak een addertje onder het gras.

Het aantal profielen op datingsites met dezelfde 'originele' tekst zoals: “samen aan het haardvuur zitten, een glas rode wijn drinken of een strandwandeling maken,”zie je inmiddels overal terug. Dit  maakt het voor je aankomende date niet aantrekkelijke om op te reageren. Probeer dus meer originele interesses en verwachtingen op te schrijven, zelfs al houd je best van bovenstaande dingen.

Kleed je netjes
Misschien een open deur maar elegante, nette en schone kleding is ideaal voor de eerste date. Probeer je niet jonger of anders voor te doen dan je bent en mijdt uitdagende kleding.  Maar verberg je lichaam ook niet onder vormeloze, veel te brede kledij. Wanneer het lang geleden is, kan het best spannend zijn om weer met iemand te slapen. Zorg daarom eerst voor voldoende wederzijds  vertrouwen. spreek de eerste dates niet bij je thuis af, maar op neutraal terrein. Uiteindelijk komt het moment er toch aan; zet dan je angst en onzekerheid opzij. Uiteindelijk is seks heel normaal en kan het met iemand die je leuk vindt, je zelfvertrouwen een enorme boost geven. Daarnaast is regelmatig seks natuurlijk gewoon ook goed voor je en lekker.

Boven al deze tips geldt vooral om zo origineel en volledig proberen te zijn. Zorg er wel voor dat je profiel niet te lang wordt. Zet dan ook niet je complete levensverhaal in een profiel. Er moet nog wat te raden en te vertellen overblijven. Wees ook altijd eerlijk met wat je opschrijft. Verspil niet de tijd van je mogelijke partner, maar ook niet die van jezelf als je totaal niet voldoet niet aan het beeld dat je van jezelf geschept hebt. Ook is het zaak om zelf actief op zoek te gaan en niet achterover te leunen en te wachten op reactie. Heb je uiteindelijk iemand gevonden, blijf dan altijd beleefd en beledig niemand. Een van de meest voorkomende klachten is dat mannen zich te veel opdringen of grof taalgebruik hanteren. Hiermee schiet je natuurlijk je doel voorbij en zal dit zeker geen contact opleveren.

Omdat er tegenwoordig zoveel verschillende online dating sites zijn, doe je er goed aan om je ook andere datingsites in te schrijven.  Zo kun je zelf ervaren welke site het beste bij je past. Het heeft geen zin om je zelf ten doen te stellen om 'binnen twee maanden' een partner te vinden. Het is een kwestie van het een en ander proberen, zelf op zoek gaan en geduld hebben.