Seksualiteit

Op deze site besteden wij aandacht aan de de vitale en gezonde babyboomer die nog erg actief is en wil blijven. Dat onze samenleving aan vergrijzing onderhevig is, is al langer bekend. De gezondheidszorg gaat omhoog en de gemiddelde gezondheidstoestand van veel mensen wordt beter. De gemiddelde leeftijd neemt toe, men wordt ouder. En hiermee stijgt ook het aantal ouderen dat steeds langer vitaal en actief blijft. Maar met de jaren kunnen er diverse problemen ontstaan op zowel lichamelijk ongemak als in de relationele sfeer. Deze problemen kunnen voor een weerslag op je seksleven hebben. Zo bestaat het gevaar van een hele langdurige relatie dat men in een sleur terechtkomt waar de verveling toeslaat. Zorg daarom steeds voor voldoende spanning en afwisseling in je relatie.(verder op de site is hier meer over te lezen). Andere zorgen die de kop kunnen opsteken zijn geldzorgen of zaken rondom je werk. Wanneer deze zorgen de overhand nemen zal dit zeker gevolg hebben voor het libido. Andere problemen die seksuele problemen kunnen veroorzaken zijn depressies, fysieke gezondheidsproblemen, medicijnen en prostaatproblemen (zie onderwerp gezondheid)

Naast deze problemen is het ook zo dat de man te maken kan krijgen met het verlies aan libido. Hoewel dit niet zo'n bekend fenomeen is, komt het toch zeker voor dat mannen ook last krijgen van een soort overgang. Maar omdat de klachten die hieruit ontstaan veel langzamer optreden legt niemand daar de oorzaak neer. Vanuit deze overgang verminderd het testosteron wat van van groot belang is voor het libido bij mannen. Bij mannen begint het testosteronniveau al na het 30e jaar geleidelijk af te nemen. Dit proces vindt geleidelijk plaats tot ongeveer het 70e jaar.

Een andere oorzaak is de toename van oestrogeen in het mannelijk lichaam. Oestrogeen stimuleert bij mannen de vernauwing van de bloedvaten en het klonteren van bloed. De verhouding oestrogeen en testosteron veranderd zodra de man ouder wordt. Toename van oestrogeen wordt onder andere veroorzaakt door zinktekort of alcoholmisbruik of overgewicht.

Oudere mannen kunnen in hun 'overgang' dus te maken krijgen met libidoverlies en erectiestoornissen. Dat de afname van het libido te maken kan hebben met een afname van testosteron is duidelijk. Een gezonde levenswijze kan helpen om de ergste klachten te verminderen. En voor erectiestoornissen zijn inmiddels ook al diverse goede erectiepillen op de markt.


Seksueel actief

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wanneer een man ouder wordt, hij nog steeds in staat is om zijn partner seksueel te bevredigen. Erecties zijn misschien wat minder hard en het libido wat minder maar het seksuele genot wordt zeker niet minder. Afnemende seksuele prestaties hoeven dus geen belemmering te vormen om seksueel genot te blijven beleven. De meeste mannen liggen overigens niet echt wakker van de teruggang van hun seksuele vermogens. Er blijft namelijk nog genoeg over om voldoende plezier, bevrediging en een gezond seksleven over te houden. Pluspunt is dat het aantal keren dat je sex hebt wellicht afneemt, maar dat de kwaliteit juist omhoog gaat.

Maar met het ouder worden kunnen vele sociale, psychologische en fysieke factoren die seksualiteit gaan beïnvloeden. Het ouder worden gaat op zichzelf niet gepaard met noemenswaardige verslechtering van de seksuele functie, al doen ziekten, beperkingen en medicatie dat zeker wel. En met deze zaken krijgen senioren toch steeds vaker te maken wanneer zij ouder worden.

Voor veel mannen is hun potentie erg belangrijk, en tegenwoordig willen zij tot op hogere leeftijd in bed naar behoren blijven presteren. Daarom brengt een erectiestoornis heel wat mannen in paniek. Maar eigenlijk is er geen reden tot paniek, want een erectieprobleem komt heel vaak voor bij het ouder worden. Onthoud daarom goed dat erectiestoornissen vooral bij senioren niet zeldzaam is. Toch hoeven deze stoornissen niet het einde van uw seksleven te zijn, omdat dit met hulpmiddelen of een aangepast eetpatroon verholpen kan worden. Algemeen kan worden gesteld dat wat slecht is voor iemands hart, ook slecht is voor iemands bloeddruk. Wees matig met vet voedsel. Anderzijds zijn groenten en fruit uiteraard erg belangrijk. Alleen op die manier kan de bloedstroom geoptimaliseerd worden en een optimale bloedstroom is noodzakelijk om voldoende bloed in de penis te pompen. In combinatie met het gebruik van natuurlijke erectiemiddelen werkt deze methode erg effectief. Steeds meer babyboomers ontdekken dit en durven het ook te bestellen via internet.
Een goede en betrouwbare website om bijvoorbeeld erectiemiddelen te bestellen is www.erectieshop.nl. Hier kun je snel en discreet van alles bestellen.


Duur seksleven

Uit een onderzoek blijkt dat seks bij veel mensen rond de leeftijd van 70 jaar eindigt. De seksuele activiteiten bij vrouwen duren korter dan bij mannen. Mannen van 55 jaar hebben nog ongeveer een gemiddeld seksleven van 15 jaar in het vooruitzicht. Bij vrouwen duurt dit nog 10 jaar. Gezonde mannen tonen bijna twee keer zo veel interesse in seks dan mannen met een ziekte of een mindere conditie. Opvallend is wel dat meer mannen door gezondheidsredenen hun seksleven met meer jaren inkorten dan vrouwen doen. Hieruit zou geconcludeerd kunnen worden dat mannen gezonder zouden moeten gaan leven. Echter over het algemeen kan worden aangenomen dat mannen meer tevreden zijn over de kwaliteit van seks op hogere leeftijd en er ook meer interesse voor tonen.


Dus mannen die meer aandacht en zorg aan zichzelf besteden, bevorderen hiermee hun fitheid en vitaliteit, wat weer een goede (seksuele) gezondheid tot gevolg heeft. Hierdoor is het mogelijk dat men tot ver na de 70 jarige leeftijd seksuele activiteit kan hebben.


U kunt er dus zelf voor zorgen dat u tot op hoge leeftijd een vitale en actieve senior blijft. Hiervoor hoeft u eigenlijk alleen maar voor een groot deel op uw voeding en levenspatroon letten. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg hulpmiddelen verkrijgbaar die laagdrempelig te bestellen zijn.


 

  

Ingezonden mail

Geachte redactie van vitalesenior.

Onlangs heb ik via een banner op uw site het product libidopower gekocht. Dit in verband met mijn erectieprobleem. Nu weet ik niet hoe jullie aan dit product komen maar wilde even aangeven dat dit een geweldige pil is. Eerlijk gezegd was ik in het begin toch een beetje wantrouwend, maar wilde het toch eens proberen. En daar heb ik geen spijt van gekregen. Ik ben 56 jaar en had wat problemen maar na het slikken van deze pil, kon ik die dingen weer doen die ik al lang niet meer kon. Normaal gesproken ben ik niet iemand die reageert, maar dit wilde ik u toch wel even graag laten weten. Deze advertentie is een goede aanvulling op uw site. Ga zo door.

Met vriendelijke groet,
Dhr. S. van der Borre