Moderne trends toegelicht

Als vitale senior of moderne 65 plusser doe je zo je best om bij te blijven bij alle moderne ontwikkelingen. Maar het gaat tegenwoordig zo snel en er komen zoveel nieuwe trends bij, dat het voor ouderen steeds moeilijker wordt om al deze ontwikkelingen bij te blijven. Je kleinkinderen doen zoveel andere dingen als jullie kinderen vroeger en er is geen touw meer aan vast te knopen als zij je vertellen wat hun bezighoudt en waar ze dagelijks mee bezig zijn. Er komen veel begrippen en termen langs waar je nog nooit van gehoord hebt. Sommige termen heb je vast wel eerder gehoord. Gelukkig weten de meeste ouderen nog wel wat een ipad is of wie de hoofdrolspeler is van de Disneyfilm 'Cars' maar bij andere termen heb je geen idee waar het over gaat. Wij willen je hier een beetje op weg helpen door een aantal interessegebieden van de jeugd toe te lichten. Zo weet jij als vitale en hippe 50-plusser precies waar je kleinkinderen over praten, en kun je zelfs met ze meepraten.

 

Tablet/Ipad:

Een tablet of Ipad is het best te omschrijven als een soort kleine laptopcomputer/ netbook (kleine notebook) met aanraakscherm, maar dan zonder fysiek toetsenbord. Hierdoor is een tablet-pc nog platter en lichter dan de kleinste laptops .

 

Iphone:

De iPhone is een mobiele telefoon van Apple. Het bijzondere aan de iPhone is dat je er zoveel mee kunt doen. Het is een telefoon, een iPod-muziekspeler, een internetapparaat, maar ook een navigatiesysteem, camera, kompas en hardloopmachine.

 

Twitter, facebook en hyves:

Een verzamelbegrip voor online omgevingen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Hoofdkenmerken zijn interactie en dialoog tussen de gebruikers onderling. Met andere woorden iedereen kan berichten achterlaten en met elkaar communiceren via de computer zonder dat zij elkaar fysiek zien.

 

flashmob:

Een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt. Flashmobs worden veelal georganiseerd via moderne communicatiemiddelen

 

Bakugan:

Zowel de serie als het spel draaien om wezens genaamd Bakugan. Deze wezens wonen in capsules, en kunnen worden beheerst via metalen kaarten. Mensen die deze kaarten en een of meer bakugan bezitten worden Battle Brawlers genoemd. Zij gebruiken hun bakugan om onderling te vechten. In de serie komen de Bakugan oorspronkelijk uit een wereld genaamd Vestroia, en zijn door toedoen van de Bakugan Naga op aarde beland.

 

Waveboard:

Een board met twee wielen, wat ook wel lijkt op een skateboard. Het board bestaat uit twee smalle platforms, die met behulp van een veer met daaromheen een aluminium of metalen buis aan elkaar zijn verbonden. Elk platform heeft een eigen wiel, dat onafhankelijk van het andere wiel kan draaien.

 


Bangalijst:

De term bangalijst is eind maart 2012 veelvoudig in het nieuws gekomen, Bangalijsten zijn lijsten die jongeren per e-mail en social media aan elkaar door sturen waar namen van meisjes op staan die makkelijk te porren zouden zijn voor seks. Vaak wordt er ook nog een extra beschrijving aan toegevoegd van hoe ‘makkelijk’ het meisje in kwestie is. Vaak zijn deze lijsten niet op waarheid gebaseerd maar samengesteld door een paar opgeschoten jongens