Prostaatproblemen

Eén op de tien mannen krijgt in zijn leven te maken met prostaatkanker en dat is daarmee de meest voorkomende kanker bij mannen. Maar ook minder ernstige prostaataandoeningen, zoals een ontsteking of een goedaardige prostaatvergroting, kunnen het mannen knap lastig maken. Als prostaatkanker vroegtijdig wordt ontdekt en er dus nog geen uitzaaiingen zijn naar elders in het lichaam, dan is het mogelijk om de ziekte te genezen. Hiervoor zal je huisarts je kunnen voorlichten.

 

Het loont de moeite om je prostaat te verzorgen en in een goede conditie te houden, want prostaatvergroting komt vaak voor bij 50 plussers. Na die leeftijd is het niet ondenkbaar dat prostaatkanker een serieuze bedreiging wordt. Wees dus zuinig op je prostaat en eet bijvoorbeeld regelmatig fruit en broccoli want die zijn goed voor je prostaat.

 

Dit artikel is verder te lezen op onze nieuwe website www.allesvoordebabyboomer.nl

Je Prostaat

De prostaat is een mannelijke klier die behoort tot de voortplantingsorganen. De prostaat produceert zaadvocht dat helpt om bij een zaadlozing de spermacellen te vervoeren en zorgt daarnaast voor een goede zuurgraad en extra volume van het sperma. De klier heeft de grootte van een kastanje en ligt als een ring om de plasbuis heen. De prostaat bevindt zich net onder de blaas. Regelmatige zaadlozingen zorgen voor een goede 'doorstroming' zodat eventuele kiemen of irriterende substanties mee naar buiten worden gejaagd en de prostaat niet verder kunnen irriteren.