Floriade 2012

Op 5 april gaat eindelijk weer de Floriade van start. Dit jaar is het park in Venlo waar vijf themawerelden door een bosgebied met elkaar verbonden zijn. Een half jaar lang zijn hier de mooiste tuinen en paviljoens te bewonderen. Floriade duurt tot en met 7 oktober 2012. Om de tien jaar wordt in Nederland de Floriade georganiseerd waarbij diverse deelnemers de bezoekers laten genieten van de mooiste en meest bijzondere flora, fruitsoorten en architectuur van verschillende landen en overheden. Een van de bekendste architectonische hoogstandjes is de Euromast die in het kader van de eerste Floriade werd gebouwd.

 

Op de komende Floriade zal de bezoeker merken dat er geïnvesteerd wordt in duurzame hoogstandjes op het gebied van architectuur. Zo is het entreegebouw 70 meter hoog en zal na afloop blijven bestaan. Dit gebouw wordt nu al het groenste kantoor van Nederland genoemd. In dit gebouw tref je een bloemen- en plantententoonstelling aan die tot stand is gekomen met de nieuwste milieutechnieken.

 

De Floriade zal ook dit keer weer een wereldwijd spektakel zijn met veel verschillende landen die meedoen. Er zullen tuinen te bewonderen zijn uit onder andere China, Italië, Mexico en Thailand. Tevens zijn de dagen gevuld

met bomvolle en verrassende programma's van muziek, dans, theater, literatuur en beeldende kunst uit de hele wereld. Senioren en 50 plussers kunnen ook hun kleinkinderen meenemen want er is ook een actieve ontdekkingsreis met attracties en activiteiten.

 

Uiteraard zijn er op de Floriade voldoende mogelijkheden om even uit te rusten en wat te eten en te drinken. Hiervoor zijn diverse sfeervolle restaurants aanwezig met diverse wereldgerechten. Het is overigens ook mogelijk je eigen etenswaar mee te nemen en te picknicken tussen de mooie plekjes op het terrein.

 

De vijf themawerelden waar je tijdens de Floriade door heen kunt wandelen zijn:

  • Relax en Heal: een energetische tuin waar je kunt ontspannen en in balans kunt komen in een hot tub of heerlijk Aziatisch restaurant.
  • Green engine: de tuinbouw als economische motor en leverancier van groene energie
  • Education en Innovation: een wisselwerking tussen tuinbouw, onderwijs en innovatie
  • Environment: Hier wordt het belang van een groene leefomgeving voor ons welzijn aangetoond.
  • World Show Stage: Internationale kunst, cultuur en entertainment die de tuinbouw inspireert en andersom. Een indrukwekkend amfitheater met spetterende optredens.